SON DAKİKA
Tarih : 2024.04.22 19:21:06

Türk Hava Yolları’nda Yönetici Maaşları Ne Kadar

Türk Hava Yolları'nın (THY) yönetici maaşlarına ilişkin bilgiler kamuoyuna açıklandı. THY'nin maaş politikası ve yönetici maaşları hakkında bilgi veren Bilal Yıldız, konuyla ilgili detaylı bilgiler paylaştı. Türk Hava Yolları'nın yönetici maaşlarıyla ilgili Bilal Yıldız'ın açıklamaları gündemde büyük ilgi uyandırdı. THY'nin maaşlarına dair detaylar merak konusu oldu.

THY YÖNETİCİ MAAŞLARI NE KADAR?

Eski başmüfettiş Bilal Yıldız, Türk Hava Yolları'ndaki (THY) üst düzey yöneticilerin maaşları hakkında bilgi verdi. Yıldız'ın "THY'de astronomik yönetici maaşları" başlıklı yazısında, müdür ve üst düzey yöneticilerin aldığı yüksek maaşlar konusundaki duyumlarını paylaştığı belirtiliyor. Yıldız, THY Genel Müdürü Bilal Ekşi'nin brüt maaşının 1 milyon 400 bin TL olduğunu ve çalışanların yılda 16 maaş aldığını iddia etti.

Bu durumda net maaşın 1 milyon 400 bin TL olduğunu ifade etti. Yıldız'a göre, sekiz genel müdür yardımcısının maaşı bu rakamın %90'ı olan 1 milyon 260 bin TL, kırk bir başkanın maaşı %50'si olan 700 bin TL, elli üç başkan yardımcısının maaşı %35'i olan 490 bin TL, ve yüzlerce müdürün maaşı %25'i olan 350 bin TL civarında. Yıldız, THY'nin son faaliyet raporuna göre 9 iştiraki ve 9 bağlı ortaklığı olduğunu ifade etti ve Ekşi'nin ilaveten iki şirketten de huzur hakkı aldığını söyledi.

Ayrıca, Yıldız, "Ben bunlardan birinin aldığı huzur haklarını, haberleri ve şirket sicil kayıtlarını tarayarak öğrendim. Şirketin mevcut hukuk müşaviri. Halihazırdaki dolgun başkan maaşına (700.000 TL) ilave olarak, iki yan şirketten de huzur hakkı alıyormuş. Diğerlerini zahmet buyurup açıklarlarsa, biz de öğreniriz." şeklinde konuştu.

KAYNAK : Odatv

Yazarlar